Läsplattor, som har blivit populära i många av de svenska hemmen, och i en hel del olika situationer blivit en ersättning för såväl datorer och laptops som för utskrivna papper med information.

Det kunde vi läsa för ett par inlägg sedan. Det är kanske inte lika stort med läsplattor idag som det var då, men det finns definitivt kvar i våra tekniska bakhuvuden. Idag har vi mobiler i ett så stort format att det kan kännas överflödigt med läsplattor. Ett flertal appar har dykt upp och ger oss möjligheten att lyssna till böckerna direkt i telefonen. Vi har ju allt annat där redan så det är klart att det blev centrerat till telefonen det också. Exempelvis har vi all vår musik i telefonen och vi läser också nyheterna i allt större utsträckning i telefonen.

kvinna håller läsplatta

Vart bär det av härnäst?

Ja hur kommer tekniken att se ut i framtiden, det är såklart ovisst och de flesta kan bara gissa. Det har talats om böjliga telefoner ett tag och kanske är det dit vi är på väg. Även hologram har fått en nytändning och det står klart att hologrammet kommer att få en roll i filmens värld inom en snar framtid. Läsplattornas tid kanske är över och de flesta äger nog istället en padda där de samlat alla sina böcker, eller i sin telefon där storytel läser upp dina favoritböcker åt dig. Kanske finner vi nya sätt att läsa böcker eller nya sätt att få böckerna upplästa för oss, det enda vi kan göra är att se på medan tekniken utvecklas åt något håll.