Det finns flera sätt för en modern arbetsplats att effektivisera sina arbetsprocesser. Genom att använda smarta tjänster, teknologi och kommunikationsmedel kan kollegor enklare och på ett smidigare sätt utföra sina arbetsuppgifter. Samtidigt som de är i kontakt med kunder och med varandra. Men det är viktigt att inte låta teknologin ta överhand – det är det personliga mötet som är det viktigaste.

Vad kan ditt företag göra?

Det första ditt företag kan göra är relaterat till företagets långsiktiga strategi. Där vill ledningen sätta tydliga mål om vad verksamheten ska uppnå för delmål och mål. En tydlig målsättning och företagsvision kan motivera företagets anställda vilket kan leda till en högre arbetsinsats och genom det en högre effektivitet.

Smarta tjänster och teknologi

I företag där det är viktigt att kollegor behöver tydlig kommunikation mellan varandra eller mellan olika avdelningar på företaget är det viktigt att det finns ett system som effektiviserar den processen. Att resa sig upp för att gå bort till en person, eller att ta upp telefonen för att ringa, är gamla och ineffektiva system för att kommunicera. Nu för tiden använder allt fler företag sig av tjänster som Slack eller Microsoft Teams. Det är ett chattprogram vilket gör det möjligt att skapa olika kanaler för gruppsamarbeten, privata chattar och för video- och röstsamtal.

Mobil växel

Att ett företag använder sig av en mobil växel är framför allt viktigt för er som många samtal med kunder. Varje samtal är viktigt från en potentiell kund är viktigt. Därför är det smart att använda sig av en modern mobilväxel som ökar tillgängligheten för kunder att nå rätt person. Med en sådan kan du använda den telefon du föredrar, vilket innebär att du alltid:

  • Har med dig din telefon/växel.
  • Enkelt koppla dig in och ut ur växeln beroende på tillgänglighet.
  • Styra dina samtal efter behag.