Bitcoin är en digital valuta vars popularitet stigit avsevärt den senaste tiden. Att handla bitcoin innebär risk och det är viktigt att läsa på innan du handlar. Ett tips är att inte handla för en större summa än du kan förlora.

Bitcoin är en kryptovaluta som bygger på kryptografiska algoritmer där värdet snabbt kan ändras. På BTCX hemsida kan du både kan handla bitcoin säkert och lära dig allt om hur du handlar bitcoin. Det är viktigt att läsa på om bitcoin innan du börjar handla eftersom det är en komplext system. Bitcoin skickas direkt över internet och det finns ingen tredje part som ska godkänna transaktionerna. Det finns ingen centralbank eller myndighet kontrollerar bitcoin och vem som helst kan utvinna bitcoins men det kräver mycket datorkraft och kunskap. Bitcoin kan användas som betalmedel eller ses som en investering där du spekulerar i upp eller nedgång.

”En fördel med valutan är att det är snabbt och enkelt att skicka pengar var som helst i världen.”
(Aftonbladet 16 mars 2020)

Viktigt att tänka på när du handlar bitcoin

Bitcoin handlar du via nätet och det är viktigt att du handlar bitcoin från en säker handlare för att inte riska att bli bedragen. När du köper bitcoin förvarar du dem i en digital plånbok, wallet. Det går att förvara dem i handlarens plånbok eller din egen där det sistnämnda är att föredra. Det är bra att veta att du inte skyddas av insättningsgarantin när du handlar bitcoin. All handel sker på egen risk och det är bra att inte handla för mer pengar än du har råd att förlora.