Teknikprylar har idag en stark ställning när det gäller att göra vår vardag lite enklare. Även när man är ledig, kan man ha nytta av att ha en kartbok i mobilen, en GPS som leder en rätt på nya vägar eller en läsplatta med en helt ny bokserie som kommer att ta flera veckor att läsa klart. Utan att man för den sakens skull behöver släpa med sig alla böckerna i sin väska.

Prylar inom elektronik tar stor plats

Olika elektronikprylar har i stort sett redan från start alltid haft en ambition till att antingen roa eller göra livet lite enklare. Antingen har elektronikprylarna ersatt en äldre version av något eller så har dem varit något helt nytt. Idag är de flesta av i stort sett omringade av elektronikprylar. Något som man märker om man börjar titta sig omkring, men också upptäcker av att se de annonser som läggs upp i tidningar och online där andra säljer sina elektronikprylar vidare.

Semestern blir lättare

När man reser till andra länder vill man gärna ha med sig så lätt packning som möjligt. Men för den sakens skull inte gå miste om något av de innehåll som man kommer att behöva. Med en mobil eller en läsplatta kan man få med sig mycket utan att det märks på bagagets vikt. Något som ofta bör undvikas när man är utomlands, såvida det inte finns ett förmånligt abonnemang på mobilen, är att surfa och koppla upp sig utomlands när man inte har någon tillgång till Wifi. Många av de tjänster som finns går som tur är utmärkt att använda även när man inte är uppkopplad.

  • Läsa böcker under resorna
  • Tittade på serier och filmer
  • Ha tillgång till guideböcker och turistinformation

Man satsar på teknik även i vardagen

Det är såklart inte bara på semestern som dagens tekniska lösningar och moderna produkter har en förmåga att förenkla livet. För om det är någonstans som tekniken uppfyller sina syften och skapar förenklingar och gör livet lite enklare, så är det i stunder i vardagen. Det gäller för processer och rutiner på jobbet. Det gäller för de små sysslorna i vardagen som annars kan ta lång tid. Det gäller för skolor där man vill kunna förbättra inlärningen och resultaten. Läsplattor, som har blivit populära i många av de svenska hemmen, och i en hel del olika situationer blivit en ersättning för såväl datorer och laptops som för utskrivna papper med information. I Stockholms stad har en av de senaste satsningarna när det gäller skolan, varit att testa hur läsplattor kan användas som komplement och verktyg i undervisningen. På försök ska man i vissa, utvalda skolor och klasser undersöka om just läsplattor är något som kan göra att inlärningen för läsning kan ske fortare än annars. På sikt vill man alltså undersöka om modern teknik på detta sätt faktiskt kan öka skolornas kunskapsresultat. Hur projektet startade igång och mer kring vad man har för målsättningar och förhoppningar till det sedan kommande resultatet, går det att läsa mer om här.