Byt ut glaset på din iPhone

Se till att spara pengar genom att byta ut spräckta glas och skärmar – och köp inte hela tiden nytt. Det är bra både för din plånbok och för miljön. Men inte vad mobiltillverkarna vill.

Visste du att du lika gärna kan byta ut skal och skärm snarare än att köpa en helt ny telefon? På https://mobilplaneten.se/product/iphone-7-2/ kan du byta skärm i iPhone 7 i Göteborg, men även en hel massa annat. Du kan även batteribyte, laddkontakt, högtalare, kamera bak och fram, wifi-antenn, hemknapp, volymknapp och massor med annat som till exempel microfon.

Apple vill att vi köper mer

Såklart att Apple vill att vi köper fler iPhones och fler av deras produkter. Det är så de tjänar pengar. Nu går det till exempel att läsa på deras egna hemsida om vad du kan köpa för telefon och till vilket pris om du byter in din iPhone:

  • iPhone 7 Plus                         Från 7 095 kr Från 10 395 kr
  • iPhone 7                                  Från 7 695 kr Från 10 995 kr
  • iPhone 6s Plus                       Från 7 995 kr Från 11 295 kr
  • iPhone 6s                                Från 8 395 kr Från 11 695 kr
  • iPhone 6 Plus                         Från 8 395 kr Från 11 695 kr
  • iPhone 6                                  Från 8 695 kr Från 11 995 kr

 

Källa: Apple

Samtidigt går det att läsa i NyTeknik om att Apple tvingas sänka priset på iPhone för att de tappar i försäljning, något som inte hänt på många år gällande den omtyckta mobilen som blir mer och mer avancerad för varje år:

Uppgifterna kring prissänkningen rapporteras av Wall Street Journal och gäller den ytterst viktiga marknaden i Japan. Enligt tidningen är Apple på väg att subventionera mobiloperatörer som säljer den nya modellen XR som lanserades i september tillsammans med modellerna XS och XS Max – NyTeknik

Apple eller Huawei?

Det pågår även ett slags krig mellan Kina och Apple där ett försäljningsstopp av Apple-produkter på Kinas marknad skulle kunna bli riktigt kostsamt för Apple. Kinas svartlistning är ett hot sedan den amerikanska regeringen bojkottat Huawei. I en artikel i Computer Sweden går det att läsa om hur man inte får glömma att de allra flesta produkter i Apple-sortimentet faktiskt är tillverkade i Kina. Och om den kinesiska regeringen vill hämnas har de verkligen möjlighet att göra det till ett problem för Apple. Frågan är hur handelskriget utvecklar sig.