Idag använder vi mobilen mer än någonsin och för många av oss är detta en av våra allra käraste ägodelar. Med det ökade användandet kommer naturligtvis risker såsom att du kan tappa telefonen, den kan bli stulen eller till och med att du ka bli avlyssnad. Här har vi samlat tips på hur du skyddar din telefon på bästa vis för en säkrare vardag!

Det vanligaste en telefon råkar ut för är att den tappas i marken och skärmen spricker. Hur många har du inte sett på stan gå runt med en skärm som är i tusen bitar? Det finns så mycket som kan hända men det finns saker du kan köpa för att din mobil ska få de bästa förutsättningarna för en lång livstid.

Mobilskal och skärmskydd

Är du trött på att skärmen på din telefon går sönder? På Phonelife.se hittar du mängder av snygga mobilskal och skärmskydd som skyddar din telefon på bästa möjliga vis. Till skärmen finns skärmskydd i härdat glas eller i flytande form som blir ett starkt skyddande lager. Det finns även ett stort utbud av snygga och moderna mobilskal som är designade för att ta hand om din telefon. Det står emot smuts och damm och gör att telefonen blir mer greppvänlig vilket innebär mindre risk för att den halkar ur händerna på dig. Använder du din telefon mycket kan det även vara bra att köpa en powerbank så att du inte blir fast någonstans och batteriet dör ut.

Så skyddar du sig mot övriga hot

Förutom fysiska skador finns det några andra saker du kan tänka på att skydda dig mot. Telefoner är ofta eftertraktat på andrahandsmarknaden och är därmed stöldbegärlig egendom. Aktivera ”find my phone” och använd dig av kodlås så att obehöriga inte kommer in i telefonen. Även övervakning i telefonen är ett problem som börjar dyka upp. Här kan du tänka på att stänga av platstjänster, gå igenom dina appars behörigheter och håll din enheter uppdaterad.