Något som de flesta mobilanvändare har är ett par hörlurar som de kopplar till sin mobil för att bland annat lyssna på musik. Det finns mer avancerade lurar som exempelvis kan mäta pulsen hos bäraren men det finns även mer enkla lurar som bäst funkar till att lyssna på musik.

36742-girl-listen-music (1)

Nu finns ett par nya hörlurar ute på marknaden som gör att den som bär dem när hen tränar varken behöver något aktivitetsarmband eller pulsklocka, rapporterar Metro. Hörlurarna mäter istället pulsen direkt i örat och de har även en inbyggd accelerometer som kan avgöra hur den som springer fördelar vikten. Om man exempelvis lägger för mycket tyngd på sin högra fot berättar högtalarna det för en app i mobilen, som i sin tur meddelar löparen. Hörlurarna, som går under namnet Zik Sport, har dessutom en inbyggd brusreducering.

Mer eller mindre avancerat

De här lurarna låter som riktiga hi-tech lurar och passar verkligen den som tränar löpning på elitnivå och som behöver ha en massa information om hur hen springer från lurarna. Det är dock inte alla som vill ha sådana här avancerade lurar, utan nöjer sig med ett par riktigt bra hörlurar att koppla in i mobilen och lyssna på musik eller podcasts med. Sådana här hörlurar finns till bra priser på nätet, exempelvis hos phonelife.se. För ”vanliga” mobilhörlurar har faktiskt för de flesta tillräckligt med smarta funktioner, och ett par som de flesta kanske inte känner till. Till exempel har de flesta hörlurar en knapp som gör att man kan ta kort med mobilen och svara på samtal. Läs mer.

Rengör lurarna

Något som är viktigt att tänka på när man använder sina hörlurar mycket, oavsett om man har avancerade lurar eller inte, är att de ibland behöver rengöras. Hörlurarna kommer nämligen i kontakt med vax, smink, svett och kroppsolja. Det är till och med så att många hörlurar från frekventa användare har bakterier som stafylokocker och dessa kan i värsta fall leda till infektioner, skriver Expressen.