Handen på hjärtat: hur länge skulle du klara dig utan din kära telefon? Vi skulle tippa ungefär en dag, möjligtvis en helg om du planerar att stanna hemma och ha tråkigt. Annars så är mobilen något av det viktigaste vi har.

När det kommer till mobiltelefoner så har dem gått från att bara vara en tegelsten som vi kan ringa från till att vi kan socialisera på en helt ny nivå – både på gott och på ont. I USA så finns det något som kallas för ”the pass-back effect” och menas med att föräldrarna passar sin smartphones eller surfplatta till sina understimulerade barn så de kan försvinna in i andra världar och underhålla sig själva. En lek som höjer kreativiteten, men som tar bort den där mänskliga kontakte. För alla gillar att underhålla sig med en mobil. Men när vi förut kunde ha en och samma mobil någon som kändes som en evighet så handlar det nu mer bara om ett år eller till nästa version släpps. För vi vill ju ha det senaste och det senaste vill ha oss! Ska du få ut mesta möjliga för pengarna när du har en nästintill sprillans telefon så bör du besöka http://pantaluren.se/ för att se hur mycket du kan få ut om du lämnar in den. Det räcker med bara några knapptryckningar för att ratta in modell samt om den är operatörslåst för att se hur mycket pengar du kan få ut. Detta är pengar som du sedan kan lägga på snygga skal och andra tillbehör till din nya telefon.

Ta hand om mobilen

Om du funderar på några sekunder hur mycket information i form av telefonnummer, bilder och annan information som din telefon faktiskt innehåller så bör du vara lite räddare om din telefon än vad du egentligen är. Behandla den med respekt då du vill att den ska fungera på bästa möjliga sätt. Visst, du kan lämna in den på reparation eller köpa en ny, men det kan även vara så att om innehållet försvinnit så kanske du aldrig kan få tillbaka det.