Idag är det otroligt populärt att ägna sig åt renovering och hemmafix av olika slag. Det är därför inte ovanligt varken om en tjej eller en kostymnisse helt plötsligt får för sig att renovera hemmet på egen hand under lediga stunder. Med hjälp av instruktionsvideos och utförliga inredningsprogram matas vi idag med både tips, inspiration och idéer som gör att många väljer att ta sig an projekten själva istället för att anlita en hantverkare.

Vattenpass

Verktyg

Tar man bara god tid på sig och är noggrann i det man gör så klarar man antagligen de flesta utmaningar man stöter på i hemmafixet. Idag finns det dessutom otroligt välutvecklade verktyg som dessutom är elektroniska och lätthanterliga. Vad sägs om ett laser-vattenpass som man kan sätta fast på väggen och sedan följa laserstrålen för att få hyllan, spegeln etcetera att sitta rak, utan att för den sakens skull behöva vara två.

En annan bra sak, som dock används mest av professionella VVS-montörer, eftersom de är de enda som får renovera våtrum, är en fuktmätare. Med en fuktmätare behöver man inte oroa sig för att ovälkommen fukt har trängt in i väggarna och kan orsaka skador. Det finns en rad olika exempel på fuktmätare eftersom det finns många olika användningsområden. De olika typerna och förklaringar på deras funktioner och arbetsområden kan man hitta här.