Det är sommar och många vallfärdar till stränderna med bok, handduk, radio och parasoll – i högsta hugg. Väntandes på solen samtidigt som en smörjer in sig med solskyddsfaktor och tar ut en kall läsk ur kylväskan. Men med ny teknik börjar våra strandtraditioner att se lite annorlunda ut.

22050-couple-beachPocketboken med de gulnade sidorna har så sakteliga bytts ut mot läsplatta och den lite charmiga radion har ersatts av mobiler och hörlurar i grälla färger, med poddar, egna spellistor och sommarprat. Ja vi kanske inte skanderar ut vad det är vi lyssnar på längre men sommarprat i Sveriges Radio P1 är minst lika populärt som förr, i år kan vi läsa i Metro att denna fina tradition har hållit på ända sedan 1959. I år kan vi bland annat lyssna till Zara Larsson och Clara Henry, Nina Hemmingson och Markus Näslund. Här går det vidare att se alla som är sommarvärdar 2015.

Även om det är ny teknik som vi använder oss av är alltså det vi lyssnar på i stort sätt samma sak. Med alla dessa nya tekniska prylar behövs det ofta batterier, liksom det behövs batterier om du är en av dessa som fortfarande tar med dig radion till stranden – ett tips är att du kan köpa billiga GP batterier hos Batteriexperten att ha med dig så att det räcker för en hel sommarvecka på en skånsk sandstrand.

En artist, som inte sommarpratar i år, men som däremot vill locka tjejer till just teknik, är Robyn. Detta kan vi läsa om i Svd:

”Once you gone tech you ain’t never going back”, sjunger Robyn i sin låt ”Fembot”. Nu vill artisten, tillsammans med Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, inspirera andra tjejer som är nyfikna på teknik att utforska och söka sig till den fortfarande mansdominerade teknikbranschen. – SvD