Mycket kan hända med en mobiltelefon som gör att den går sönder. Vissa saker kan man skydda sig mot, medan andra har att göra med hur telefoner är byggd.

3988806-smartphone-med-instragram-1

I Dagens Nyheter rapporterade man för ett tag sedan om ett sms som får Iphones att braka ihop. Sms:et består av en specifik serie marathiska, kinesiska och arabiska tecken som gör att mottagarens mobiltelefon blir svart och startas om. Vad man tror orsakar problemet är att meddelande-funktionen på Iphone är svajig och inte har en förmåga att hantera icke-latinska bokstäver. För de flesta som fått sms:et har det självklart varit irriterande att mobiltelefonen startar om men det har inte uppstått någon större skada. Däremot har vissa upplevt att meddelandefunktionen slutar att fungera helt.

Skydda från yttre skador

Den här typen av buggar går det inte som mobilanvändare att skydda sig mot, utan man får helt enkelt vänta på att Apple fixar det. Något som dock går att skydda Iphonen mot är yttre skador. Det är trots allt en större risk att mobilen blir förstörd på grund av att man exempelvis tappar den i marken. På nätet finns mängder av tillbehör till iPhone 5c och alla andra modeller. Här kan man välja och vraka mellan olika fodral och skal som kan erbjuda bästa skyddet. Vill man dessutom ha ett skal till ett billigt pris, bör man verkligen kolla på nätet.

Finns mobilreparatörer

Struntar man i att köpa skydd till sin mobiltelefon, går den faktiskt att laga, även om det kostar en slant. Det finns mängder av olika mobilreparatörer runt om i Sverige och har man kunskaperna kan man till och med beställa reservdelar på nätet och laga telefonen själv, skriver gp.se. Detta kräver dock att man vet vad man sysslar med, annars kan det orsaka mer skada än nytta.