Den mobiltelefon som är mest populär och som dessutom går sönder lättast är Iphone. Därför är det inte konstigt att Apple försöker komma på ny teknik som ska undvika trasiga skärmar.

8712032-broken-iphone

Nu har Apple tagit patent på en ny teknik som ska kunna undvika trasiga skärmar på Iphone, rapporerar Metro. Den nya tekniken handlar inte om någon typ av superglas som står emot repor eller en förstärkt skärm. Istället är det en särskild teknik som kommer att göra att mobilen landar på rätt sätt när man tappar den. De tekniker som föreslås för att få mobilen att vända sig i luften är bland annat små utblås av luft i mobilen. Ytterligare ett förslag är att batteriet slungas ut ur mobilen och får den att snurra runt. En metod som låter mer trolig att faktiskt bli verklighet är en där man använder mobilens sensorer för att känna av hur mobilen är vänd och att rotationen sedan sker med hjälp av telefonens vibrationsfunktion.

Gå till mobilreparatör

Men om det här patentet kommer att användas i verkligheten i framtiden är oklart. Apple har nämligen massvis av patent som de inte har förverkligat än. Till dess får vi alltså stå ut med att våra mobiltelefoners skärmar blir krossade om vi tappar dem hårt. Turligt nog finns många mobilreparatörer runt om i landet som kan hjälpa till att laga våra telefoner. Vill man laga Iphone i Umeå finns exempelvis hemsidan Iphonereparation.se, som har många nöjda kunder. Här kan man läsa mer om dem.

Fler krossade Iphones

De flesta reparatörer fokuserar just på Iphone eftersom den under många år varit den telefon som gått sönder allra mest. För ett par år sedan kunde man läsa i HD om att statistik från ett försäkringsbolag visar att de fått in fler trasiga Iphones än alla andra mobiltelefonsmodeller sammanlagt.