Att läsa en bok är nog knappast något som man tänker på när man pratar om modern teknik, att läsa böcker är ju knappast någon ny företeelse. Men faktum är att böcker numer är nästan lika aktuellt som förr när det handlar om just modern teknik och vad som har hänt och utvecklats inom just läsning. Numer behöver man varken gå utanför dörren för att få tag på en bok, eller läsa en i pappersform. Numer kan man nämligen ligga i soffan och till exempel kolla på TV, när man kommer på att man faktiskt hellre skulle vilja läsa den där nya boken av ens favoritförfattare som nu har kommit ut, och faktiskt göra det! Utan att behöva röra sig ur fläcken. Tack modern teknik!

Att ha en läsplatta eller surfplatta hemma är något som har blivit allt mer populärt allt eftersom åren har gått. Och trots att det faktiskt inte alls var längesedan som den första lanserades, så är det väldigt många som har just en, och ibland flera, läsplattor och surfplattor hemma! För inte nog med att man kan läsa på dem så kan man också göra massor av andra saker, särskilt om det är en suftplatta som man har hemma. Det är med andra ord en sådan man ska skaffa om man går i tankarna om att investera i en platta att läsa på, men känner att det skulle vara roligt att kunna läsa bloggar, spela lite spel och uppdatera Instagram från den också.

Visst finns det fortfarande många som köper gamla vanliga böcker, och som föredrar att läsa på det viset. Och det är såklart inte så konstigt, det är trots allt det som vi är vana vid, och det kan vara skönt att slippa kolla på en skärm, som vi nämligen gör så ofta annars i vår vardag.